lauantai 27. heinäkuuta 2013

Mitä aikaan saakaan Arthroflex...?

Tämä artikkeli ei ole ajan tasalla. Glukosamiinista enemmän tässä postauksessa.

Ensinnäkin - joillain sivustoilla väitetään, että Arthroflex oraalisuspensio sisältää glukosamiinisulfaattia, eli ainoaa lääkestatuksen saanutta glukosamiinityyppiä. Se on vanhettunutta tietoa tai peräti valhe. Itse purkeissa vaikuttavaksi aineeksi mainitaan paljon tehottomampi glukosamiinihydrokloridi. Aina vertailuja ei voi tehdä netissä, vaan todelliset tiedot tulee tarkistaa purnukkaa kädessä pitäen...



Arthroflex oraalisuspensio 500ml  

1 ml sisältää glukosamiinihydrokloridia 120 mg, kondroitiinisulfaattia 48 mg, metyylisulfonyylimetaania (MSM) 50 mg, C-vitamiinia 10 mg ja mangaania 0,5 mg.

Puolen litran pullo maksoi 52,00 € suoraan klinikalta ostettuna. Remun annostus oli 4 ml päivässä, jolloin puteli kesti 125 päivää (jätän alun kaksinkertaiset annokset pois laskuista asioiden yksinkertaistamiseksi). Päivässä koirani uusi lääkitys maksoi noin 0,42 euroa. Tarkemmin tutkailtuna näillä 41,6 sentillä kustannettiin Remulle päivittäin

  • 480 mg heikompitehoista glukosamiinia
  • 200 mg glukosamiinia tehostavaa MSM:ää
  • 192 mg tulehduslääkemäistä kondroitiinisulfaattia
  • 40 mg C-vitamiinia säilöntäaineena ja
  • 2 mg mangaania, joka on aika vähän luustoon vaikuttavalle aineelle

Vaikutukset alkoivat näkyä viiveellä ja koiran vointi parani asteittain. Toisaalta kunnon kohenemisen arvioimista vaikeutti kevät ja helle, joka sai koiran läähättämään alituiseen, väsymään nopeasti ja olemaan laiska lenkkeilijä. Varmoiksi olon kohenemisen merkeiksi en voi sanoa kuin, että Remun takatassujen syöminen loppui kokonaan ja sen askellajit paranivat. Ei enää pupulaukkaa ja peitsaustakin jonkin verran harvemmin!

 Lääkitys ei tehonnut nivelen naksumiseen tai vähentänyt koiran vinossa kävelyä. Siihen auttaa vain liikunta. Lenkkejä ei auta venyttää puolta tuntia pidemmiksi tai välissä on pidettävä taukoja. Autoon hyppimistä tai portaiden kävelyä ei olla saatu takaisin ja koira makaa ja istuu edelleen vinossa. Myöskään lonkan alueen kosketusarkuus ei helpottanut. Remu ei vinkaise tai ilmaise kipuaan vihaisena, mutta pyörähtää selälleen tai istuutuu tai kääntyy minua kohti ja ottaa katsekontaktia korvat hienoisesti luimussa ilmaistakseen, ettei kosketus tunnu hyvältä. Kyökkidiagnoosissani voisin epäillä kipujen johtuvan myös lihaksista, jotka ovat varmasti ihan solmussa ja jumissa jalkavaivojen vuoksi.

Postaus on kirjoitettu menneessä aikamuodossa, koska kirjoittaja kokee J&V Nivelravinteen hinta-laatusuhteen paremmaksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti