keskiviikko 7. elokuuta 2013

Yllättäjänä J&V Nivelravinne


Tämä artikkeli ei ole ajan tasalla. Glukosamiinista enemmän tässä postauksessa.


 Putelissa on jauhetta, joka sisältää pääasiassa rehuhiivaa. Ison purkin mukana tulee mittalusikka. Itse merkki luo mielikuvan halpatuotannosta ja vähän kyseenalaisesta laadusta, mutta vertailun perusteella J&V Nivelravinne on eläinlääkärini suosittelemaa Arthroflexiä halvempi ja tehokkaampi.




Jahti & Vahti Nivelravinne 400 g  


400 gramman purkin saa ostettua vaikkapa Agrimarketista eikä hintaa ole kuin vajaan kolmenkympin verran. Remu teki vaihdon nivelvalmisteesta toiseen, jotain saatoin siirtyä suoraan ylläpitoannoksiin (3 g päivässä). Yksi purkki kestää siis 133 päivää ja päiväannoksen hinnaksi tulee 0,22 euroa. Nivelravinne tulee siis lähes kaksi kertaa halvemmaksi kuin Arthroflex! Ja mikä parempaa, näillä 22 sentillä kustannan koiralleni


  • 500 mg glukosamiinia (J&V:n kotisivuilta löytyvien tuotetietojen mukaan sulfaattimuotoista)
  • 500 mg MSM:ää
  • 300 mg haiperäistä kondroitiinisulfaattia 
  • 45 mg metioniinia, joka on eräs rikkipitoinen, välttämätön aminohappo
  • 30 mg C-vitamiinia säilöntäaineena
  • 5,4 mg mangaania, jonka kerrotaan olevan vain yleishyödyllinen aine
  • 1,5 mg sinkkiä, jonka merkityks jää epäselväksi 
  • lisäksi kalsiumia, fosforia, natriumia ja magnesiumia
Ero Arthroflexiin on selvä. Puoleen hintaan saa 
  1. parikymmentä milligrammaa enemmän ja tehokkaampaa glukosamiinia (mikäli nettisivuihin on luottaminen)
  2. yli kaksikertainen määrä MSM:ää
  3. yli puolitoistakertainen määrä kondroitiinisulfaattia. Pitää ottaa selvää, mitä eroa eläinperäisellä ja laboratoriossa valmistetulla kondroitiinilla on. 
  4. tuplasti enemmän mangaania ja lisäksi paria muuta pikkulisää.

Tällaisten asioiden julkituomiseen blogi perustettiin. Jos J&V Nivelravinne todella sisältää sulfaattimuotoista glukosamiinia, diili on todella hyvä. Ja vaikka nettisivut eivät olisikaan oikeassa ja purkin kyljessä pitäisi lukea glukosamiinihydrokloridi, niin merkin vaihto kannattaisi silti. J&V on halvempi ja parempi. 

Remun kohdalla saadut tulokset eivät ole täysin vertailukelpoisia aloittamani hieronnan ja J&V-ravinteen kanssa aloitetun kalaöljyn syöttämisen vuoksi, mutta koira vaikuttaa silti hyvinvoivemmalta. Ainoita ongelmista vihjaavia merkkejä ovat satunnainen naksunta (esimerkiksi rajumman liikunnan jälkeen), vinot makuu- ja istuma-asennot, haluttomuus päästää ihmisiä takapäänsä luokse (tosin viime aikoina yksi tuntematon vanha mies ja kaksi tuttua koiraa ovat näin pitkälle päässeet) sekä takaosan vaikeasti määriteltävissä oleva jäykkyys. Ainoa muutos huonompaan oli eileniltainen, ohimeneväksi osoittautunut jalkojenkaluamishetki. Remu on alkanut kävellä pelkäämiään portaita pitkin ja hyppimään autoon, vaikken haluakaan sen rasittavan niveliään liikaa. Omatoimisuus oli silti iloinen yllätys!

Lähde:
J&V Nivelravinteen tuoteseloste PDF-muodossa
Linkkejä:
Aiempi postaukseni glukosamiinista
Royal Caninin MAINOS - hyvää tekstiä, kunhan RC-propagandan kykenee sivuuttamaan. Erityisruuista pitää maksaa huikean paljon, mutta niiden sisältämät vaikuttavien aineiden määrät ovat jopa kyseenalaiset. Mikäli kotisivujen ilmoittamiin tuotetietoihin on luottaminen, Remun kokoinen koira saisi syödä päivässä 240 g ruokaa, josta se saisi 240 mg glukosamiinihydrokloridia ja kondoitiinisulfaattia. 14 kg säkki maksaa yli sata euroa ja siitä saa itse lähteä laskemaan, kuinka kannattavaa tuollaisten ostaminen on, koiralle saati lompakolle.


2 kommenttia:

  1. Todella hyvä, että joku muukin on löytänyt tämän tuotteen. Kummallista, että ihmiset suosittelevat aina vain Arthroflexia ja Cartivettia, vaikka tehokkaampaakin on saatavilla. J&V ei kuitenkaan ole mikään täysin laaduton merkki, mutta kenties kun sitä ei myydä apteekeissa eikä eläinlääkäriasemilla, ihmiset eivät miellä sitä hyväksi hoitovalmisteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tosin J&V on tehnyt viime aikoina muutoksia joihinkin ruokiinsa. Vertailu täytyisi tehdä uudelleen... ja ehkä sisällyttää vertailuun useampi eri merkki.

      Poista